SALAM MAAL HIJRAH 1438H

ADAKAH SATU KEBETULAN

Pak Teh | Sabtu, April 09, 2011 |
As salam.....

Pagi tadi aku teragak nak makan roti canai sardin, dah lebih dua minggu aku tak makan..jadi akupun start motor pergi ke kedai mamak dekat umah aku..walaupun dekat tapi disebabkan kenderaan dah semakin banyak di kawasan taman perumahan aku tinggal, maka banyak jalan telah dijadikan one-way, jadi tak dapat lah nak short-cut...
Bila order roti sardin tu faham-faham jelah, amik masa gak dalam 10 minit nak siap..sementara menanti siap, mata aku liar memerhatikan kereta dan motor keluar masuk kawasan kedai tu...maklum jelah ramai yang nak beli sarapan dan membeli lauk pauk kat mini market...sambil aku memerhatikan kenderaan keluar masuk tu, entah berapa kali aku beristighfar dan menggelengkan kepala...ada dalam 4 buah kereta dan 2 buah motosikal yang masuk ke kawasan kedai tu melalui jalan yang bertanda no entry..nak katakan tak nampak, kiri kanan jalan tu diletakkan tanda no entry, kata orang sekali imbas boleh nampak tanda tu..kalo motosikal tu aku rasa taklah mengganggu sangat laluan, tetapi kalau kereta dah sah laluan terganggu dan tersekat..tapi yang aku pelik tu, keempat-empat kereta itu dipandu oleh pemandu wanita! cuba kekawan komen sikit...

1 ulasan:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata...

adusss terbaca aje roti sardin terus lapor hehehe..

Catat Ulasan

Komen jelah apa yang patut...TERIMA KASIH

Next previous home